Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus

Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus minner om Lady og Landstrykeren. Jeg synes det er kjempegodt og enda bedre når jeg ikke har laget det selv.

Sausen:

1 strimlet løk

1 fedd finhakket hvitløk

1,5 boks Mutte hakkede tomater

1 ss tørket basilikum

1 laurbærblad

1 kanelbark

3 dråper tabasco

Brun løk og hvitløk i smør. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke lenge. Gjerne 1 time, om du har tid. Smak til med salt og pepper.

Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus

Kjøttbollene:

500 kjøttdeig av lam

2 ts salt

1 ts pepper

1 fedd hvitløk

1 ts muskat

2 ts tørket oregano

1 egg

Alt eltes godt sammen. Form små kjøttboller mellom hendene, og stek dem i smør, før de legges i sausen i noen minutter.

Spagettien kokes etter anvisning på pakken. Server gjerne mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus med litt reven parmesan eller peccorino over. Pyntes med litt basilikum.

Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus
Mannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese