Dillpannacotta med laks og lakserogn

Denne lekre og velsmakende forretten kan med fordel gjøres nesten klar dagen i forveien og bare pyntes med laks, rogn og dill rett før den skal serveres. Oppskriften er passe til 4 porsjoner.

2 ark gelatin

3 dl fløte

2 dl crème fraiche

2 ss revet pepperrot (fås på tube)

2 ss hakket dill

1 ss finhakket rødløk

Salt

100 g røykelaks (eller ørret)

1 ss lakserogn

1 neve fersk dill

Legg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Varm 1/2 dl av fløten i en kjele. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Fjern fra platen så snart gelatinen har løst seg opp. Bland den varme fløteblandingen med resten av fløten, crème fraiche, pepperrot, dill og rødløk. Smak til med salt. Fordel blandingen i glass og sett kaldt i noen timer. Skjær laksen i små biter og topp glassene med den og rogn. Pynt med litt fersk dill.