Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløk

Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløk er skikkelig kosemat og kan virkelig anbefales. Hjemmelagde burgere er fantastisk mye bedre enn ferdigkjøpte.

Burgerne:

600 g karbonadedeig

1/2 dl fløte

4 dråper tabasco

1 ss Worcestershiresaus

1 ts salt

1/2 ts pepper

Ost i skiver, enten blåskimmel, cheddar eller annen ost du liker

Bland alt godt i en bolle. Form fine burgere og stek dem i smør i stekepanne eller på grillen, til de har fin brunfarge på begge sider, men ikke så lenge at de blir tørre. Legg på ost og dekk til med lokk på slutten av steketiden.

Sauterte poteter:

8 middels store poteter, skrelt og kuttet i terninger på 2 x 2 cm

4 ss olivenolje

20 g smør

2 never hakket bladpersille

2 finhakkede sjalottløk

Salt og pepper

Kok potetene i lettsaltet vann i 1 minutt, før du heller av vannet og lar dem tørke litt.
Hell olivenoljen i en middels varm stekepanne og tilsett potetene. La potetene kose seg på middels varme til de er gyllenbrune og møre. Snu dem, så de får fin farge på alle kanter. Smak til med salt og pepper, reduser varmen og tilsett smør, persille og sjalottløk og rør godt. La smøret smelte og glaser potetene og sjalottløken.

Burgerbrød:

Burgerbrød kan du kjøpe ferdig, eller enkelt lage selv.

4 dl melk

3 dl vann

1 pk gjær

6 ss olivenolje

1 kg hvetemel

1,5 ts salt

2 ss sukker

Varm melk og vann til 37 grader. Smuldre gjær og rør den ut i væsken. Band olivenolje, hvetemel, salt og sukker. Bland inn melkeblandingen og elt alt godt sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin. Juster ev. med mer mel eller mer melk. La deigen heve i 1 time, før du deler den i 16 like deler og former fine, runde burgerbrød, som du trykker litt flate og legger på et stekebrett, dekket med bakepapir.

La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter og har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist. Et godt tips for burgerbrød som skal fryses, er å steke dem 5 min. kortere og steke dem ferdige, når de skal brukes.

Syltet rødløk:

Syltet rødløk kan du også kjøpe ferdig, eller lage selv.

4 rødløk, skrelt og delt i 4

1 sitron, kun saften

2 ss sukker

Kok alle ingrediensene, på lav temperatur i en kjele, til løken er mør og har fått fin farge.

 

Syltet rødløk   Dressing til salat

Hamburgerdressing:

2 ss majones

100 g creme fraiche

1 ss ketsjup

2 ts HP sauce

1 ss sennep

Salt og pepper

Rør alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

 

Montering:

Burgerbrød

Salatblader

Dressing

Burger m/smeltet ost

Syltet rødløk

Agurk i skiver

Varm brødene litt i ovnen eller på grillen. Legg den nedre delen av brødet på en tallerken. Legg på salatblad, dressing, burger med ost, rødløk, agurk og den øvre delen av brødet. Fyll på med potetene og server.

Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløk
Hamburger med sauterte poteter og syltet rødløk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese