Galettes

Galettes er pannekaker laget av bokhvetemel. De brukes gjerne til frokost eller lunsj, med godt fyll i eller til dessert, med søtt fyll. Denne oppskriften er passe til 4 galettes:

Galettes:

125 g bokhvetemel

3 dl vann

1 egg

1 teskje salt

2 ss nøytral olje

Bland mel og salt i en bolle. Lag en grop i midten og hell i vannet. Rør fra midten og utover, til du har en jevn røre, uten klumper. Tilsett oljen, og sørg for at blandingen er homogen. Hvis den virker for tykk, kan du tilsette litt vann. La røren hvile i kjøleskapet i minst 1 time.

Varm en stor teflonpanne over middels varme. Pensle pannen med smør og stek pannekaker på vanlig måte. Legg i ønsket fyll og brett som vist på bildet, før du legger dem over på tallerkener.

Soppstuing:

4 ss olivenolje

2 sjalottløk, finhakket

1 pk sopp i skiver

8 cl hvitvin

4 dl fløte

1 pk blåskimmelost etter ønske

1/4 purre, finstrimlet

1 pk bladpersille

Pepper

Fres løken gyllen i oljen. Tilsett soppen og brun videre til soppen slipper fuktigheten. Tilsett vinen og kok inn til 1/4, før du tilsetter fløte og biter med ost. Kok inn til tykk grøt, før du tilsetter persille og smaker til med pepper.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese