Kjøttpudding av elg

Denne kjøttpuddingen er saftig og med god smak av elg. Den smaker godt med gammeldags, brun saus og den kan også lages av andre typer vilt eller storfe.

1 dl fløte

1 finhakket løk

500 g kjøttdeig av elg

1 sammenpisket egg

1/2 dl griljermel

1 ts salt

1 ts pepper

2 pk bacon i skiver

Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene til kjøttpuddingen utenom baconet.

Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek kjøttpuddingen i vannbad, midt i ovnen på 150 grader i ca. 40 minutter.

Server kjøttpuddingen med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, rosenkål, surkål, rødkål eller bønner.

Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus her og oppskrift på en nydelig, litt annerledes rødkål som passer godt til vilt finner du her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese