Kylling med bok choy og sweet chili sauce

Kylling med bok choy og sweet chili sauce er en velsmakede rett fra Thailand. Oppskriften er passe til 4 personer.

Sweet chili sauce:

5 ss hvitvinseddik

4 fedd finhakket hvitløk

4 ss honning

1 ss brunt sukker

1 finhakket, rød chili

2 ts arrowrotpulver

2 ts revet ingefær

1/2 ts salt

1/2 ts kajennepepper

2 ss sweet chili dipping sauce

2 dl vann

Bland alt i en kjele og kok til arrowroten er oppløst og sausen har tyknet.

Kyllingen: 

800 g kylling lårfilet

1 ss risvineddik

1 ss sesamolje

4 ss sweet chili sauce

1 ts thailandsk pork seasoning with garlic and pepper

4 ss rapsolje

2 fedd hvitløk

1 ts revet ingefær

Bland alt og legg i kyllingen. La den marinere i minimum 1 time, gjerne over natta. Grilles til de er gjennomstekte, men ikke tørre (68 grader).

Kylling med bok choy og sweet chili sauce
Kylling med bok choy og sweet chili sauce

Bok choy:

2 bok choy

1 ss risvineddik

1 ss tamarinsaus

2 ts olivenolje

1 ts sitronsaft

1 ts hakket fersk ingefær

1/4 ts sesamolje

1 fedd hvitløk hakket

1 klype chiliflak

2 bok choy

 

Visp sammen eddik, tamarin, olje, sitronsaft, ingefær, hvitløk, sesamolje og chiliflak i en bolle. Legg i bok choy, delt i to, på langs og bland godt, så de blir dekket av marinaden. Sett bok choyen i kjøleskapet i 1 time. Snu den en gang underveis, så de marineres på begge sider.

Smør grillen med litt olje og grill dem under lokk til de er møre, ca. 2 minutter på hver side.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese