Laks i den grønne gørra med båtpoteter, edamamebønner og kjørvelsaus

Laks i den grønne gørra med båtpoteter, edamamebønner og kjørvelsaus er deilig selskapsmat, som både ser bra ut og smaker fantastisk. Oppskriften er passe til 4 pers.

Potetene:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når båtpotetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Edamamebønner:

1 pose edamamebønner, renset

1 purre, finstrimlet

2 ss smør

Smelt smøret i en gryte, legg i grønnsakene og la de kose seg til de er møre, mens du rører av og til. Det tar 3-4 min.

Laks i den grønne gørra:

600-800 g laksefilet

1/2 loff

1/2 bunt bladpersille

3 fedd hvitløk

50 g revet parmesan

4 dl olivenolje

Kjør innmaten av loffen, bladpersille, hvitløk, parmesan og olivenolje til en jevn masse med stavmikseren. Konsistensen skal være som tykk grøt.

Legg laksen tett i tett i smurt, ildfast form, fordel den grønne gørra over og sett i ovnen på 200 grader til den grønne gørra har fått fin gyllen skorpe.

Saus:

100 g smør

1/2 løk, finhakket

1/2 glass hvitvin

1 ss kyllingfond

1 sitron, kun saften

2 dl fløte

1 neve kjørvel

1 neve bladpersille, finhakket

2 ss kapers

Pepper

Fres løken i smør til den blir blank. Tilsett hvitvin og kok i 5 min, før du tilsetter fløte, fond og sitron og la det småkoke til ønsket konsistens. Tilsett resten av ingrediensene, varm opp og server.

Jeg har pyntet med litt reddikspirer på toppen.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese