Lasagne med pancetta – sønnen min sier den er verdens beste lasagne

Lasagne med pancetta er i følge sønnen min verdens aller beste lasagne. Hemmeligheten er krydderet og at kjøttsausen får koke leeenge.

Kjøttsausen:

500 g karbonadedeig

100 g pancetta i terninger (italiensk bacon, men du kan bruke norsk)

Olivenolje

1 ts tørket rosmarin

1 ts tørket timian

2 gulrøtter i bittesmå terninger

1 hakket løk

1 flaske (eller 2 bokser)hakkede tomater, helst Mutti

2 laurbærblader

1 bit kanelbark

Salt og pepper

Brun karbonadedeig og pancetta i litt olivenolje, tilsett rosmarin, timian, løk og gulrøtter. Stek videre noen minutter. Tilsett hakkede tomater, kanelbark og laurbærblader og la det koke lenge, helst 1 time eller mer. Dette gjør sausen søtlig og smakfull. Smak til med salt og pepper.

Hvit saus:

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

Salt og pepper

100 g reven ost, gjerne vellagret eller parmesan

Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper og tilsett reven ost.

Montering:

Kjøttsaus

Hvit saus

Lasagneplater

100 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Legg kjøttsaus (plukk ut laurbær og kanel), hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og dryss reven ost på toppen.

Stekes i ovn i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat.

Lasagne med pancetta - sønnen min sier den er verdens beste lasagne
Lasagne med pancetta – sønnen min sier den er verdens beste lasagne

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese