Reindeer tenderloin - with this method you get it so tender that you can cut it up with a spoon

Det har kommet et kjøttmerke i matbutikkene, som heter Finnmark Rein. Dette kjøttet er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Her har vi kjøpt mørbrad, vakuumpakket den med olje, krydder og urter og lagt det i Sous viden i 2 timer på 56 grader. Rett før servering har vi gitt kjøttet en rask runde i stekepanna, for at det skal få litt farge. Du kan også brune det i stekepanna og legge det i ovnen til steketermometeret viser 60 grader.

The meat is in a marinade of olive oil, pepper, thyme and bay leaves

 

Oppskrift på rotgrønnsaker finner du HER.

Sauce:

2 onions in strips

2 packs of sliced mushrooms

1 box of sour cream

1 box of whipped cream

1 tablespoon crushed juniper berries

2 ts pepper

1 tablespoon blackcurrant syrup

50 g brown cheese

Brun løk og sopp i litt smør. Tilsett seterrømme og kremfløte, einerbær, pepper, solbærsirup og brunost. Kokes til brunosten har løst seg opp. Smak til med salt og sjekk om sausen trenger mer sødme. Tilsett ev. mer solbærsirup.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sette dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus temperaturen ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.