Munker med mammas frysetøy

Stefaren min har vokst opp med munker og er en dreven munkesteker. Jeg som aldri har vært vant til munker, ble skikkelig imponert når jeg så han trikset dem rundt i det gamle munkejernet med to pinner. Varme munker med mammas jordbærfrysetøy er en vinner.

Munkene:

3 egg

2 kopper sukker

2 kopper kefir

4 kopper mel

4 ts bakepulver

1/2 ts kardemomme

1 ts salt

1/2 ts natron

Alt blandes sammen. Varm munkjernet, Tilsett godt med smør (stefaren min sier det må være Melange) i hvert hull og hell i litt røre. Når de begynner å bli litt stive, snus de med to trepinner. Det er smart å stadig snu litt på dem mot sluttet av steketiden, så de blir ferdige i midten, før de blir brent.

Frysetøyet:

2 pk Jam

1 kg sukker

1 kasse jordbær

Rens og knus jordbærene for hånd. Bland frysepulver med sukker og rør det inn i bærene. Fryses i passe porsjoner.