Nøttestek

Nøttestek er festmat for mange veganere og her er min variant. Tilbehøret kan varieres etter hva den skal brukes til, f.eks. en frisk salat på sommeren eller rødkål og poteter til jul.

1 dl quinoa

2,5 dl vann

4 ss grønnsaksfond

4 fedd hvitløk, finhakket

125 g shitakesopp, fersk ev. aromasopp, finhakket

80 g spinat grovhakket

1 bunt fersk persille, finhakket

160 g (1 boks) røde linser ferdigkokte og skylt i dørslag.

150 g vegansk smøreost, valgfri smak

50 g tørkede tranebær

100 g valnøtter, finhakket

2 ts chilikrydder

2 ss balsamicoeddik

1 ss frisk salvie, finhakket

2 ss soyasaus

2 ss fungi

Salt og pepper

Kok quinoa i vann, tilsatt hvitløk og grønnsaksfond, til vannet er fordampet, og sett blandingen til side.

Stek soppen i en tørr stekepanne i ca. 5 min. på middels varme, rør av og til. Soppen skal bli ganske tørr, før du tilsetter spinat og rører til all spinaten har falt sammen. Tilsett quinoablandingen og resten av ingrediensene. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sjekk at blandingen er tørr nok til å kunne klemmes sammen og at det ikke ligger overskuddsvæske i panna.

Smør en ildfast form med litt olivenolje, legg over nøttedeigen og press den godt sammen.

Stek nøttesteken på 200 grader i 40-45 minutter til den har fått fin farge. La den hvile i 10 minutter før du snur den over på et fat og serverer.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese