Mange tror at gulasj er fra Ungarn, men Østerrike har like sterke gulasjtradisjoner og her er en som det går raskt å lage og som smaker godt, særlig hvis du er litt småfrossen. Lag gjerne en dobbel porsjon og ha neste dag også. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 løk i små terninger
1/2 dl olje
1 ss paprikakrydder
1 ss tomatpuré
1 ltr. oksekraft, eller vann og fond
salt og pepper
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts merian eller oregano
200 g oksebiff, f.eks. mørbrad eller annet mørt biffkjøtt i 1 cm terninger
200 g potet i 1 cm terninger
200 g gulrot i små terninger
100 g sopp i skiver
Fres løken i olje. Tilsett paprika, tomatpuré og litt vann og la det frese litt. Tilsett kraften, kjøttet og resten av krydderet og la det koke i 30 minutter. Tilsett grønnsakene og la dem koke seg møre. Server med godt brød, f.eks. dette deilige valnøttbrødet