Perfekt, hjemmelaget karamellpudding

Karamellpudding er en av mine favorittdesserter. Vi bruker den alltid på julaften og 1. juledag, men også til andre spesielle anledninger. Om du følger denne oppskriften, er du garantert at du ikke får “piper” i den. Det er ekstra viktig at den ikke står lenger enn 10 minutter på 200 grader.

200 g sukker

1 ltr. H-melk

1 vaniljestang

1 ts vaniljesukker

8 egg

Start med karamellen: Varm sukkeret i en tørr stekepanne til det blir karamell. Hell karamellen over i en ildfast form og hvelv den rund, så karamellen fester seg til alle kantene og dekke bunnen. Sett kaldt.

Kok opp melken med vaniljesukkeret og vaniljestangen delt i 2 og frøene skrapt ut. Du skal bruke både stangen og frøene. Jo langsommere du koker opp, jo mer vaniljesmak får du. Avkjøles. Pisk sammen eggene og bland dem godt sammen med melken. Sil blandingen over i den ildfaste formen og sett den i vannbad i ovnen. Stek på 200 grader i 10 minutter og deretter på 100 grader til puddingen er fast. Server kaldt. Hvelv over på fat og pynt før servering.

Ferdig pyntet karamellpudding
Ferdig pyntet karamellpudding

Som tilbehør bruker jeg ofte pisket krem, blandet med litt konjakk og søtet med karamellen fra puddingen. Det smaker helt nydelig.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese