Salsa verde

Salsa verde betyr grønn saus på spansk. Du finner variasjoner av grønn saus i både Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og Mexico. Denne salsaen passer veldig godt til grillmat, lam og fisk og er både sunn og god.

1 neve bladpersille

1 neve basilikum eller mynteblader

2 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket sjalottløk

2 fedd finhakket hvitløk

1 ts finhakket chili (eller mindre, om du ikke liker så sterk mat)

1 ss kapers

3 ss hvitvinseddik

1 dl god olivenolje

Alt kjøres i foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Salsaen kan gjerne lages i forveien og settes kaldt til den skal brukes.

Salsa verde
Salsa verde

 

Du finner flere spennende sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese