Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus kan gjerne serveres i finere selskaper. Sausen har en deilig smak av hummer og siden grønnsakene er en del av sausen, er det ikke så mange ting å passe på.
Steinbiten:
The piece of stone is divided into portions, placed in a greased, refractory dish, seasoned with salt and pepper and placed in the oven at 180 degrees for 10 minutes.
Om du vil ta steinbiten i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 50 grader i 35 minutter.
Sauce:
This sauce is so full of vegetables that you do not need extra vegetables as well. The salting is only fond, so it gets a more delicious taste of lobster, the more you "salt".
1 onion, finely chopped
2 carrots in small cubes
1 parsley root in small cubes
1 small fennel in small cubes (if you are lucky enough to get the green leaves, finely chop these and set aside.
1 leek in small cubes
2 dl dry white wine
3 dl cream
2 tablespoons lobster stock (or more)
Pepper
1 pot dill, finely chopped
1 pk parsley leaves, finely chopped
Fry onions, carrots, parsley root, fennel and leeks in butter until the onion is shiny. Add white wine and let the liquid almost boil. Add cream and lobster stock. Let it cook until the sauce thickens. Season with pepper. If the sauce is too low in salt, add more stock. Add dill, parsley and possibly. fennel leaves just before serving.
Servering av steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus:
Place the fish on the plate, pour the sauce over and place on a crayfish tail or two. Served with optional potatoes.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.