Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus

Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i finere selskaper. Sausen har en deilig smak av hummer og siden grønnsakene er en del av sausen, er det ikke så mange ting å passe  på heller.

Steinbiten:

Steinbiten deles i porsjonsstykker, legges i en smurt, ildfast form, krydres med salt og pepper og settes i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

Om du vil ta steinbiten i sous vide, kan du krydre den og vakuumere den med litt smør eller olje, før du legger den i sous viden på 50 grader i 35 minutter.

 

Sausen:

Denne sausen er så full av grønnsaker at du ikke trenger ekstra grønnsaker i tillegg. Saltingen er kun fond, så den får en deiligere smak av hummer, jo mer du «salter».

1 løk, finhakket

2 gulrøtter i små terninger

1 persillerot i små terninger

1 liten fennikel i små terninger (om du er så heldig å få med de grønne bladene, finhakkes disse og legges til side).

2 dl tørr hvitvin

1 purre i små terninger

3 dl fløte

2 ss hummerfond (eller mer)

Pepper

1 potte dill, finhakket

1 pk bladpersille, finhakket

Fres løk, gulrøtter, persillerot, fennikel og purre i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og la væsken koke nesten inn. Tilsett fløte og hummerfond. La det koke til sausen tykner. Smak til med pepper. Om sausen er for lite salt, tilsettes mer fond. Tilsett dill, persille og ev. fenikkelblader rett før servering.

Servering av steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus:

Legg fisken på tallerkenen, hell sausen over og legg på en krepsehale eller to. Serveres med valgfrie poteter. Du finner flere, både tradisjonelle og mer uvanlige varianter her.

Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus
Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus

Du finner flere spennende og velsmakende fiskeretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese