Svigermors smultringer

Svigermors smultringer er verdens beste og det er selvfølgelig hennes oppskrift som brukes her i huset. Jeg oppbevarer dem i fryseren og tar opp etter hvert som de skal brukes.

3 egg

270 g sukker

1,5 dl fløte

1,5 dl rømme

2 ts hornsalt

1 ts kardemomme

25 g smeltet smør

Ca. 500 g hvetemel

Svigermors smultringer stikkes ut
Svigermors smultringer stikkes ut

Pisk egg og sukker til eggedosis. Visp fløten til krem og rør inn rømme. Bland det tørre inn i eggedosisen, vekselvis med rømme/fløte og smør. La deigen hvile på et kaldt sted i min. 4 timer, før du kjevler den ut til en leiv, som er 1 cm tykk.

Steking av svigermors smultringer
Steking av svigermors smultringer

Stikk ut svigermors smultringer med en utstikker og stek dem gylne på begge sider i 1-1,5 kg smult (Flott matfett). Legg dem på rist over en langpanne til avrenning.

Svigermors smultringer
Svigermors smultringer

Et lite tips er å gjøre som mormoren min, nemlig å lage smultboller av deigen midt i alle smultringene. Etter steking rulles de i en blanding av sukker, kanel og kardemomme. Smultbollene er mer populære i vår familie enn smultringene.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese