Toast – ostesmørbrød

Toast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store deler av den vestlige verden. Toast er en super lunsjrett, eller kveldskos. Denne oppskriften er passe til 2 pers.

6 brødskiver av hvitt eller lyst brød, gjerne surdeigs- eller landbrød

6 skiver bacon

3 ts sennep, gjerne dijon

6 ss majones

Tomater i skiver

Gul paprika i strimler

Purre i strimler

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag (cheddar, Gruyère, raclette, mozzarella, gouda, Jarlsberg)

Legg baconskivene utover i en ildfast form i ovnen på 200 grader, til de er gylne.

Bland majones og sennep i en skål. Smør majonesblandingen helt ut i kanten på alle skivene. Fordel tomatskiver, paprika purre, bacon og ost over halvparten av skivene og legg de andre skivene oppa, men majonesblandingen oppa, med «smøringen» ned.

Stek i toastjern, til brødet er gyllent og osten smeltet.  Det tar ca. 3-4 min. Om du ikke har toastjern, kan du bruke vaffeljernet eller steke i 3-4 minutter på hver side i stekepannen med litt smør i. Del skivene på skrå og pynt gjerne med litt urter eller spirer.

Du finner flere oppskrifter på fristende og velsmakende småretter HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese