Entrecôte med peppersaus

Entrecôte med peppersaus er en rett som faller i smak hos de fleste. Du får kjøpt syltet pepper hos Meny og andre velassorterte matbutikker.

Peppersaus:

2 ss smør

2 sjalottløk, finhakket

1 ts grønne, syltede pepperkorn

1 ts røde, syltede pepperkorn

3 dl vann

4 ss oksefond

3 dl fløte

Salt

Ev. maisennajevner og sukkerkulør

Fres løken i smøret til den er gyllen. Tilsett pepper, vann, fond og fløte og la det koke til sausen tykner litt.  Rør inn litt maisennajevner om sausen er for tynn og litt sukkerkulør om du ønsker mørkere farge. Tilsett litt mer pepper om du ønsker sausen sterkere. Smak til med salt og server.

Biffen:

4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet

Salt og pepper

Smør til steking

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la de ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

  • Rå/lite stekt: 55 grader
  • Medium/medium+: 60-65 grader
  • Godt stekt: 70 grader

Om du øsker å tilberede kjøttet i sous vide, krydre det med salt og pepper, legg det i vakuumpose og tilsett olivenolje. Vakuumér og legg i sous vide på 57 grader i 3 timer. Ta kjøttet ut av vakuumposen og grill eller brun det raskt på alle sider, så du får en fin farge.

Du finner flere oppskrifter med sous vide her.

La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

Server biffen med valgfrie grønnsaker og poteter. Jeg har brukt ovnsbakte perlepoteter, som du finner oppskrift på her og maiskolber, som er bruner på alle kanter i litt smør, før de har fått et dryss salt.

 

Entrecôte med peppersaus
Entrecôte med peppersaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese