Flødebollekage

Flødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men du kan gjerne lage den i en større form i stedet. Flødebollekage bør lages samme dag som den spises, men tåler godt noen timer i kjøleskapet, så smakene får satt seg.

20 mandelkjeks (jeg har brukt Jakobs «Cantuccini mandler»)

12 kokosboller

3 dl fløte

1 ss melis

1 ts vaniljesukker

350 g friske bær, jeg har brukt bringebær, bjørnebær, jordbær og blåbær

Legg kjeksen i dobbel brødpose og knus dem med en biffbanker eller lignende og strø halvparten i bunnen av en form på ca. 20 x 30 cm. Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til krem.

Legg på halvparten av kokosbollene og trykk dem flate. Bre over halvparten av kremen og halvparten av bærene. Dryss over resten av den knuste kjeksen. Legg på resten av kokosbollene og trykk dem flate.  Bre over resten av kremen og pynt med resten av bærene.

Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og er her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese