Flogeres

Flogeres er supre som en liten lunsjrett, som tilbehør til suppe eller som en del av meze (det østlige og sørlige Middelhavets svar på tapas). Disse er med ostesaus og kokt skinke, men du kan også bruke annen fyll.

2,5 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

200 g revet ost, gjerne vellagret og flere slag

1 eggeplomme

1 ss paprikakrydder, gjerne røkt

Salt og pepper

200 gram kokt skinke i strimler, ev. smårettskinke

1 pk filodeig, delt i to både på langs og på tvers

Smør til pensling

Sesamfrø

Smelte smøret i en kjele, rør inn mel og visp inn melken, litt og litt av gangen. Rør inn paprika og la sausen koke i 5 min. Ta kjelen av platen, rør inn osten og la den smelte. Rør inn skinke, smak til med salt og pepper og la blandingen avkjøles i 15 min. før du rører inn eggeplommen. Sett kjelen kaldt, til sausen er helt kald.

Bruk 2 og 2 ark filodeig. Pensle det nederste med smør og legg det andre arket oppa. Legg to spiseskjeer av fyllet i en tykk stripe i enden av det øverste arket brett arket en gang, brett inn sidene og rull sammen. Pensle hver rull med smør og dryss over sesamfrø. Legg hver rull på et bakepapir på stekeplaten og stek på 175 grader i ca. 30 min. La flogeres hvile i 15 min. før de serveres.

 

Flogeres
Flogeres

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese