Gresk pulled pork er en av mange varianter vi bruker svinenakke til og vi synes den smaker friskt og godt med tzatziki og litt salat.
Svinenakken:
1 svinenakke
2 dl vann
2 ss grønnsaksfond
3 ss tzatzikikrydder
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts pepper
2 ts salt
Legg svinenakken i en ildfast bolle/form, hell på vann og fond og dryss over hvitløk og krydder. Sett på lokk eller dekk med folie, sett kjøttet i ovnen på 80 grader i 12 timer og snu det etter halve tiden.
Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.
Tzatziki:
3 dl yoghurt naturell, gresk type
1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag
Bland sammen og smak til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatzikien blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.
![Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak. Riv svinenakken i strimler med to gafler og bland med litt av væsken, til du får en saftig masse med god smak.](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/2A8E46EB-4BD7-4FB7-957E-DC4BB1B87598.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Server gresk pulled pork med tzatziki og litt finstrimlet salat i enten burgerbrød eller pita, som du finner oppskrift på HER.
![Gresk pulled pork Gresk pulled pork](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/F36B1D26-9CF8-49FD-BF59-FCCDD4BFBB23.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere oppskrifter med pulled pork her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.