Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en tradisjonsrik dessert og ble ofte servert hos mormoren min på søndager. Tilslørte bondepiker serveres i flere land enn Norge og kalles änglamat i Sverige, bondepige med slør i Danmark, pappilan hätävara i Finland og verschleiertes bauernmädchen eller buerndeern mit sleier i Tyskland. Denne oppskriften er passe til 8 personer.

Eplemos:

6 epler

1 vaniljestang

8 ss sukker

1 dl vann

Legg skrelte epler, delt i terninger i en kjele med resten av ingrediensene og kok til eplene er møre og litt moset. Sett kaldt, mens du tilbereder resten av elementene.

Kavringstrø:

4 ss smør

4 ss sukker

12 ss knust kavring ( Jeg legger kavringen i to brødposer utenpå hverandre og deljer i vei med den flate siden av biffbankeren)

2 ts malt kanel

Smelt smør, kanel og sukker i en stekepanne. Tilsett kavring og fres blandingen godt, avkjøl på kjøkkenbenken, gjerne med et tørkepapir over.

Kremen:

6 dl kremfløte

Pisk fløten luftig.

Montering:

Legg eplemos, krem og kavringen lagvis, enten i porsjonsglass, eller som mormoren min gjorde, i en stor bolle, som alle forsynte seg fra. Server med en gang, før kavringen blir bløt.

Om du vil ha mer dessertinspirasjon, kan du ta en titt her.

Tilslørte bondepiker
Tilslørte bondepiker

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese