Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør

Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør er nydlig sommermat, men kan også brukes resten av året. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til å bruke potetsalat til grillet kalvefilet, men det ble kjempegodt. Sammen med kryddersmøret, så savnet vi ikke noe annen saus heller. Sammen med de deilige betestrimlene, ble denne en nydelig søndagsmiddag.

Kok 1 kg kokefaste poteter. Om de er fine i skallet, er det ikke nødvendig å skrelle dem. Hell av vannet og del dem i terninger når de er kalde nok til å ta i.

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimlede vårløk

2 ss sitronsaft

salt og pepper

Bland sammen rømme, majones, agurkmiks, vårløk og sitron. Smak til med salt og pepper. Tilsett potetene. Nesten like enkelt som å kjøpe ferdig, men smaker veldig mye, mye bedre. Den smaker ekstra godt hvis den fortsatt er lun.

De ovnsbakte betestrimlene finner du oppskrift på HER.

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Du finner oppskrift på nydelig kryddersmør HER.

Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør
Grillet kalvefilet med potetsalat, ovnsbakte betestrimler og kryddersmør

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese