Grove rundstykker er både sunt og godt og det er heller ikke så vanskelig å lage. Jeg pleier å bake mange når jeg først er i gang, halvsteker noen av dem og putter i fryseren til senere.
1,2 kg hvetemel
100 g kruskakli
100 g havregryn
50 g linfrø
100 g solsikkekjerner
50 g hvete helkorn
100 g grov sammalt rug
350 g yoghurt
3 egg
200 g smør
2 ts salt
Del smøret i terninger på ca. 2 x 2 cm. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 10 min.
Hev til dobbel størrelse ca 3 timer. Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev dem i ca 2 timer.
Stek på 225 grader i ca. 15 minutter, på midterste rille.
Legg på rist for avkjøling. Smør rundstykkene med melk når du tar dem ut av ovnen.
![Grove rundstykker](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/49C0AD4B-C1D8-4586-9D2B-2F9C495866CC.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.