Hjortebiff med tyttebærsaus

Hjortebiff er veldig magert kjøtt og fort gjort å steke for mye, så det blir tørt. Ved å surre litt bacon rundt biffen, tilføres litt mer fett under stekingen. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g hjortefilet

8 skiver tørrsaltet bacon

smør

salt

pepper

Del fileten i biffer á ca. 200 g. La hjortebiffene ligge fremme på benken og bli litt temperert før de stekes. Surr bacon rundt hver hjortebiff, fest med en tannpirker uten smak, eller knyt bomullstråd rundt. Varm nøytral olje i en stekepanne, tilsett smør og la det bruse og bli nøttebrunt før biffene legges i pannen. Stek biffene 2-3 min på hver side, dryss over salt og pepper. Server hjortebiffene med kokte eller stekte poteter, tyttebærsaus og rosenkål.

Du finner oppskrift på tyttebærsaus HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese