Flan fra Sør- og Mellom-Amerika

Flan fra Sør- og Mellom-Amerika kan ligne på vår norske karamellpudding, men oppskriften er litt annerledes og den har litt revet appelsinskall. Denne oppskriften er passe til 8 porsjoner.

2,5 dl sukker

2,5 dl melk

1 boks søtet kondensert melk

3 egg

3 eggeplommer

1/2 dl saft fra ferskpresset appelsin

1 ss revet appelsinskall

1 ss vaniljeekstrakt

2,5 dl fløte

1 ss maizenna

Smelt sukker til karamell i en stekepanne over middels høy varme. Pass på at det ikke blir brent. Hell karamellen over i en ildfast brødform og la den avkjøle seg.

Bland melk, kondensert melk, egg, eggeplommer, appelsinjuice, appelsinskall, vaniljeekstrakt og maisenna i en blender, og bland i ca. et minutt, til blandingen er helt glatt. Tilsett fløten, og puls flere ganger for å blande alt sammen. Hell blandingen over i brødformen.

Sett formen i en langpanne og fyll med kokende vann til halvveis opp på sidene av brødformen. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter, deretter 100 grader til flanen er fast men fortsatt dissete når du dytter til den, ca. 45 minutter til 1 time.

La flanen avkjøles, og deretter kjøles ned i min. 4 timer.

Ved servering, skjæres det langs kanten av formen for å løsne flanen. Vend den over på et fat, så karamellen kommer på toppen.

Pynt med frukt, bær eller blomster (pass på at de er spiselige) etter eget ønske.

Meksikansk flan
Meksikansk flan

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese