Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus kan kjøpes ferdig i butikken, men den hjemmelagde smaker selvfølgelig best.
2 eggeplommer
2 ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
1 liten ss honning
1 ½ dl solsikkeolje – eller annen god nøytral olje
Salt og pepper
1 dl finhakket dill
Pisk sammen hvitvinseddik, dijonsennep, honning, pepper og eggeplommer. Pisk inn solsikkeolje i tynn stråle. Tilsett finhakket dill. Sausen er holdbar i kjøleskapet i en uke.
![Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus til røykelaks/gravlaks Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus til røykelaks/gravlaks](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/0FE10852-3E0C-4D10-A33D-9BC19DB2BD30.webp?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere spennende sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.