Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki er en deilig sommerrett, som er enkel å servere til mange. Cacık og tzatziki er det samme, det bare heter forskjellig i de ulike landene.
Cacık – tzatziki:
1/2 hvitløksfedd
250 ml yoghurt
1 ts tørket mynte
150 g agurk, skrelt og finhakket
salt
Mos hvitløksfedd med litt salt i en morter. Bland yoghurt, hvitløk og mynte i en bolle. Vend inn agurken og smak til med salt.
Pynt med et mynteblad.
![Cacık Cacık](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/efa0f-dsc_0899-2016656-8-1499152857616.jpg?resize=750%2C499&ssl=1)
Couscous:
2 dl couscous
3 dl vann
2 ss kylling- eller grønnsaksfond
Hell couscous, vann og fond i en kjele, kok opp og la stå under lokk til væsken har trukket inn i couscousen. Rør om og avkjøl.
Salaten:
Kald couscous
1 rødløk, finhakket
1 agurk i terninger
2 tomater i terninger
200 g fetaost i terninger
1,5 dl god oliven i skiver
Dressing:
1/2 dl god olivenolje
1 ss rødvinseddik
Salt og pepper
Bland salaten i en bolle. Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper og hell den over salaten.
Indrefileten:
Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.
Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.
![Indrefilet med couscoussalat og cacık - tzatziki Indrefilet med couscoussalat og cacık - tzatziki](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100329.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.