Indrefilet med risotto og tomatsalat

Indrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden.

Tomatsalaten:

Tomater i små terninger

Bladpersille, grovhakket

Sorte oliven, grovhakket

Bland alt sammen og sett til side til salaten skal spises.

Dressing:

4 ss olivenolje

2 ss mangoeddik

Salt og pepper

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten rett før servering.

Risottoen:

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

1 pk aromasopp i skiver

300 g arborioris (risottoris)

4 dl hvitvin

8 dl varm kyllingkraft (eller vann og fond, ev. vann og buljongterning)

20 g smør

50 g finrevet parmesan

1 glass trøffel

Litt finhakket persille

Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olje. Fres soppen og løken til løken er myk og blank. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Tilsett vinen og kok til all vin er absorbert, mens du rører jevnlig.

Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har brukt opp kraften. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes  smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Risottoen vil tykne om den blir stående. Rør inn trøffel og persille rett før servering.

Indrefileten:

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, og sett den i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.

Legg risotto på tallerkener, legg på kjøttet i skiver og salaten.

Server gjerne med en sitron og litt parmesan, som kan høvles over ved servering.

 

Indrefilet med risotto og tomatsalat
Indrefilet med risotto og tomatsalat

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese