Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus

Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om du ikke tør å plukke selv, finnes det også ferske kantareller i flere av de velassorterte matbutikkene nå (f.eks. Meny). Du kan selvfølgelig lage denne retten med annen indrefilet enn storfe, f.eks. vilt eller svin.

 

Kantarellsaus:

150 g kantareller i grove biter

1 løk, finhakket

2 ss smør

2 ss sjalottløkfond

1 ss soyasaus

4 dl kremfløte

1 laurbærblad

1 kvist frisk timian

4 ss kirsebær- eller solbærsaft

Salt og pepper

 

 

Grovhakk soppen og stek den sammen med løk i smøret i en stekepanne til soppen er gyllen. Tilsett fløte, laurbærblad, timian og fond. La koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, saft, salt og pepper.

 

Kantarellsaus
Kantarellsaus

 

Rösti:

 

500 g poteter, skrelt og grovt revet

1 dl revet, valgfri ost

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

2-3 ss smeltet smør

 

   

 

Legg potetene i et kjøkkenhåndkle og vri ut mest mulig av væsken i potetene. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg blandingen med skje utover en bakeplate, dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 200 grader, til de er gylne og potetene er møre.

 

Indrefilet:

 

Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.

Krydre den med salt og pepper, brun den på alle kanter, enten i stekepanne eller på grillen. Sett fileten i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 54 grader. La den hvile i noen minutter før den skjæres opp.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.

Server indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus med valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner fra egen avling, som jeg har renset og deretter gitt en kjapp kok i en blanding av smør og vann. De smaker best når det fortsatt er tyggemotstand i dem.

 

Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus
Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese