Kantarellpai med bacon og purre passer godt på koldtbordet eller til forrett, lunsj eller som litt kveldskos. Nå som kantarellen lyser oransje og lekker i skogen, er det bare å nyte den. Jeg har i tillegg brukt det nydelige baconet fra Kim Rudi i denne paien. Det er sideflesk som blir røkt på tradisjonell måte i røykehus og gir baconet en nydelig røyket smak. Jeg har også gitt paien et dryss med den svenske Västerbottenosten, som minner litt om parmesan i smaken, men den er mykere. Du får kjøpt den på Meny og sikkert flere velassorterte matbutikker. Jeg har laget paien selv, men om du har dårlig tid, kan du brukke ferdigkjøpr paibunn fra matbutikken. Denne oppskriften er passe til 4 personer som lunsj eller 8 personer som forrett.
Paibunn:
100 g smør
3 dl hvetemel
2 ss vann
1 klype salt
Elt sammen ingrediensene til bunnen. Kjevle den ut til en sirkel som dekker en form ca. 26 cm i diameter og legg den oppi. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Forstek paibunnen midt i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter og avkjøl litt før du tar i fyllet.
Paifyll:
500 g baconterninger, sprøstekt og godt avrent
1 purre, finstrimlet
Kantareller, brunet i smør og godt avrent
1 pk revet ost, gjerne vellagret og flere slags ost
1 dl revet Västerbottenost
Fordel baconterninger, purre og kantareller utover paibunnen. Dryss over osten, med Västerbottenosten øverst.
Eggestand:
4 egg
3 dl fløte
Salt og pepper
Visp sammen ingrediensene til eggestanden og hell blandingen over paifyllet
Stek paien på rist, langt ned i ovnen på 200 grader i 20–25 minutter, til den har stivnet. La kantarellpai med bacon og purre stå noen minutter i romtemperatur, før den deles opp og serveres. Da blir det enklere å få pene stykker.

Kim Rudi
Kim Rudi har utsalg i Ål sentrum, men produktene kan også kjøpes gjennom Reko-ringen flere steder. De har også egen nettside, hvor du kan se resten av de velsmakende produktene deres.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.