Karrikylling

Karrikylling er inspirert av smakene i Sør-Øst Asia og er ganske kjapt å lage. Jeg liker å bruke lårfilet, men du kan gjerne bruke brystfilet i stedet.

600 g kyllinglårfilet i strimler

1 ss rapsolje

1/2 pk aromasopp i skiver

1 rød paprika i strimler

1 gul paprika i strimler

2 hvitløksfedd, finhakket

1 finstrimlet vårløk

1 finhakket løk

1/2 finhakket, rød chili

2 cm frisk ingefær, finhakket

2 ss karri

1 ss ketjap manis

1 ss kyllingfond

3 dl kokoskrem

3 dl kremfløte

1 potte finhakket, frisk koriander

Brun kyllingen olje, tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Tilsett soppen og la det frese i to minutter til. Rør inn karri, chili, ingefær, fond, kokoskrem, ketjap manis og fløte og la det koke til det tykner. Tilsett paprika og vårløk og la det koke i et par minutter til, før du smaker til med salt, pepper og ev. litt ekstra karri.

Rør inn koriander og server karrikylling med nykokt ris eller risnudler, kokt etter anvisning på pakken.

Karrikylling
Karrikylling

Du finner mange spennende og velsmakende oppskrifter med kylling, fra både fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese