Kje smaker kjempegodt og kan varieres nesten i det uendelige. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det er mulig du kan få bestilt det i kjøttdisken der. Her har jeg laget en fransk variant av kjelår i langpanna i ovnen. Dette er i tillegg til nydelig, veldig enkelt å få til.
800 g poteter i terninger
1 pk skivet aromsasopp
4 grovhakkede løk
1 squash i terninger
1 aubergine i terninger
10 laurbærblader
1 god neve fersk rosmarin
1 flaske hakkede tomater (Mutti)
1/2 flaske rødvin
4 fedd finhakkede hvitløk
2 ts pepper
2 ts salt
4 ss lammefond
Start med å risle litt olje i langpanna. Legg i løk, poteter, squash, aubergine, sopp, laurbær og rosmarin.
Bland sammen tomater, rødvin, hvitløk, salt, pepper og fond og hell det over grønnsakene.
![Kje på fransk vis Kje på fransk vis](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/31993EC9-7871-4371-912C-149B2E0D1222.jpeg?resize=750%2C499&ssl=1)
Legg kjeet på toppen, dekk med aluminiumsfolie og sett det i ovnen på 200 grader i 2 timer. Ta av folien, senk temperaturen til 100 grader, rør litt i grønnsakene og la det hele steke videre i 1 time til.
La kjeet hvile i noen minutter, før du skjærer opp og serverer, gjerne med litt friske urter.
![Kje på fransk vis Kje på fransk vis](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/BF2EB131-675B-4C0E-A81D-87A5F375CA0C.webp?resize=750%2C499&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.