Kokoscurry med tunfisk

Kokoscurry med tunfisk er en nydelig rett som spises flere steder i Oceania og Stillehavet. Oppskriften er passe til 2 personer.

3 ss kokosolje
1 løk, grovhakket
1 ts revet ingefær
2 fedd hvitløk finhakket
2 røde chili, finhakket
1 ss karripulver
1 boks kokosmelk
4 vårløk strimlet
1 agurk skrelt, frøene skrapt ut med teskje og delt i tynne strimler (julienne)
4 ss soyasaus
450 g tunfiskbiff, rå delt i terninger

Varm opp kokosolje i en wok eller høy stekepanne. Stek løken på middels høy varme til den er blank og gjennomsiktig, ca. 5-10 minutter. Tilsett ingefær, hvitløk, chili og karripulver, reduser varmen og stek til det begynner å lukte godt.
Rør inn kokosmelk, soyasaus, vårløk og agurk og kok det litt, så det tykner. Tilsett tunfiskterningene og kok i 2 minutter. NB! Ikke overkok.
Server med kokosris, eller vanlig kokt ris.

Kokoscurry med tunfisk
Kokoscurry med tunfisk

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese