Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus er en nydelig dessert som er perfekt for oss som liker pina colada.
Kokospudding:
4 dl kokosmelk
2 ss kremfløte
1 vaniljestang
2 ss sukker
2 plater gelatin
Kok opp kokosmelken og fløten med sukker og vaniljestang. Ta kjelen av platen. Legg gelatinplatene i iskaldt vann til de er helt bløte. Klem ut vannet av dem med hendene og legg dem over i kjelen under omrøring. Sil blandingen over i porsjonsformer og sett kaldt.
For å hvelve puddingen, holder du formen noen sekunder i varmt vann, skjærer forsiktig rundt kanten og snur formen over en tallerken.
Karibisk ananas:
1 ananas
1/2 dl sukker
2 ss smør
1/2 dl mørk rom
Skrell ananasen, ta ut kjernen og del den munnstore biter. Smelt sukkeret i stekepannen til det blir lysebrunt. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke sammen til en sakteflytende saus, sa 5 min. Serveres med en gang, med f.eks. iskrem.
Pynt med granateple og et mynteblad, eller en spiselig blomst, som. f.eks. stemor.
![Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/01A9DA45-425A-4D16-80A2-49C342A8443F.jpeg?resize=750%2C422&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.