Kylling adobo er nasjonalretten på Filippinene. Den smaker nydelig og det er ikke mye jobb å lage den. Denne oppskriften er til beregnet til 4 personer.
4 løk i strimler
4 store kyllingfileter eller 6 små
1 ss nøytral olje (raps el. mais)
1 ss smør
2 dl hvitvinseddik
2 dl soyasaus
6 laurbærblader
1 ss brunt sukker
Masse nykvernet pepper
8 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili
Noen korianderblader
Brun løken i smør og olje, til den blir karamellisert. Brun kyllingen i den samme blandingen og tilsett resten av ingrediensene. Kok opp, legg på et lokk og la kylling adobo småkoke i 40 minutter.
Dryss over litt koriander ved servering. Kylling adobo serveres med en god salat og nudler eller ris.
![Kylling adobo Kylling adobo](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/D6C87422-1CF4-478A-8832-F2DE672164F3.jpeg?resize=750%2C422&ssl=1)
Du finner oppskrift på en deilig salat, inspirert av Filippinene her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.