Pad thai med kylling er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca. 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.
Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Du starter med sausen, som består av:
4 ss tamarindpaste
12 ss vann
8 ss fishsaus
8 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
Alt røres sammen og settes til side.
Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til 1 pakke glassnudler (til 4 pers.). La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og sette dem til side.
4 finstrimlede kyllingfileter
5 ss rapsolje
4 fedd finhakket hvitløk
2 egg
100 g bønnespirer
6 finstrimlede vårløk
100 g peanøtter eller cashewnøtter
2 ts chiliflak
Varm rapsoljen i en wok på middels varme. Tilsett kyllingfilet og hvitløk og la det surre i oljen til kyllingfileten er nesten gjennomstekt, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre.
Tilsett bønnespirer, nudler, saus, vårløk, peanøtter/cashewnøtter og chiliflak. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.