Kylling kabsa

Kylling kabsa er nasjonalretten til Yemen, men spises i de fleste landene i nærheten. Kabsa kan lages med andre typer kjøtt eller fisk også. Oppskriften er passe til 4 personer.

1-2 kyllinglår per pers. avhengig av størrelsen

Marinaden:

1/2 ts salt

1/2 ts sort pepper

1 ss sitronsaft

1/2 ss fersk ingefær

1/2 ss hvitløkspasta

Bland alle ingrediensene godt og gni dem inn i kyllingen, dekk til og la stå i ca. 30-45 minutter. Skyll av rett før du skal legge dem i risvannet.

Risen og kyllingen:

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 løk i terninger

1 ts revet fersk ingefær

1/4 ts nellik

1 ts kardemommepulver

1 ts spisskummen pulver

1/2 ts gurkemeiepulver

1 ts kanelpulver

1/2 ts sort pepper

1/2 ts hvit pepper

2 ts salt

2,5 dl hakkede tomater (fra boks)

10 minitomater, delt i 4

1 kopp revne gulrøtter

Noen tråder safran (valgfritt)

1 ltr. vann

5 dl basmatiris

Vask, skyll risen og bløtlegg den i ca. 20-30 minutter før koking.

Brun løk og revet ingefær i oljen, til løken har en gyllen farge. Tilsett de tørre krydderne, rør godt og stek i ca 2-3 minutter. Tilsett tomater fra boks, bland godt og tilsett tomater i terninger. La det koke i ca. 5 minutter.
Tilsett kyllingbitene, vann og gulrøtter, kok opp, reduser varmen, dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter. Ta ut kyllinglårene og legg dem over i en ildfast form. Sil vannet av risen og legg den over i kyllingkraften. La det koke under lokk til risen er mør.

Smør kyllingen med litt olje og sett formen med kyllingen i ovnen på 200 grader til den får gyllen, fin farge.

Løft kyllingen ut av formen, hell i risen og legg kyllingen på toppen. Pynt gjerne med friske urter og la hver enkelt gjest drysse over toppingen selv.

 

Topping:

Mandler i skiver

Rosiner

Pinjekjerner

Cashewnøtter

Pistasj

1 ss olje

Brun alt utenom rosiner i oljen, på middels varme. Rør jevnlig. Rør inn rosinene og server.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese