Kylling Florentine med risoni

Kylling Florentine med risoni høres italiensk ut, men kommer faktisk fra Frankrike og er oppkalt etter Catherine de Medici, fra Firenze, som flyttet til Paris på 1500-tallet, for å gifte seg med kong Henrik II da begge var 14 år gamle. Det finnes flere matretter oppkalt etter Catherine de Medici, men dette er den mest populære. Risoni er en risformet pasta, som du får kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Kylling Florentine

 

750 g kyllingfilet

Salt og pepper

1/2 dl hvetemel

2 ss smør

2 ss olivenolje

5 fedd hvitløk, finhakket

4 sjalottløk, finhakket

1 ts herbs de Provence

2 dl hvitvin

1 paprika, finhakket

300 g spinat

3 dl kremfløte

1 ss kyllingfond

1 dl parmesan, revet

Bank kyllingfiletene jevne og litt flate (1-2 cm) med en biffbanker, før du krydrer dem med salt og pepper på begge sider. Hell hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i melet så de blir dekket av mel på alle kanter og rist av overflødig mel. Brun kyllingfiletene i  smør og olje i en sautepanne (dyp stekepanne), ca. 5 minutter på hver side). Løft ut kyllingen og legg den på en tallerken, mens du lager sausen. Ikke kast stekefettet, for det er starten på sausen.

Saus:

Om det behøves mer stekefett, kan du tilsette litt mer olje. Fres hvitløk og løk i et par minutter, før du tilsetter hvitvin og provencekrydder. Kok inn til halv væskemengde, før du tilsetter fløte og kyllingfond. La det småkoke til sausen tykner litt, før du rører inn paprika, spinat og legger kyllingfiletene tilbake i pannen. La det kose seg i noen minutter på lav varme, til kyllingen er god og varm.

Server med nykokt risoni og ev. mer parmesan.

Kylling Florentine med risoni
Kylling Florentine med risoni

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese