Kylling teriyaki

Kylling teriyaki med nudler kommer fra Japan og jeg liker godt japanske smaker. Det spesielle med denne oppskriften, er at sausen lages klar først og helles over retten helt mot slutten. Du kan også kjøpe ferdig teriyakisaus, om du har dårlig tid. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Hjemmelaget teriyakisaus:

2 dl soyasaus

2 ss vann

1 ss sesamolje

2 ss riseddik

3 ss brunt sukker

3 ss honning

1 revet hvitløksfedd

1 ss revet ingefær

Bland alt i en kjele. Kok opp og la den koke i 10 minutter. For at sausen skal bli tykkere, kan du røre inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det inn igjen i sausen og la det stå på kjøkkenbenken for å bli tykkere.

Kyllingen:

650 g kyllingfilet i strimler

1 pk sopp, gjerne shitake

2 løk i strimler

1 paprika i strimler

2 bok choy, hele blader

Brun kyllingen i olje, tilsett løk og sopp og la det frese i noen minutter. Rør inn paprika og tilsett sausen. Kok opp og rør inn bok choy.

Serveres kylling teriyaki med sobanudler, eller andre nudler du har lyst på. Du kan også servere ris til, om du ønsker det i stedet.

Kylling teriyaki
Kylling teriyaki

Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Japan HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese