Mattradisjonene i Japan er anderledes enn andre asiatiske land. I Japan er man nøye med å bevare den naturlige smaken og bevare den under tilberedningen. Det brukes mye ris og fisk. Sushi er nok det mest kjente av den japanske maten, men de er også kjent for storfe fra Kobe, som lever i luksus med daglig massasje.
Matretter fra Japan:
- Agurksalat til fiskeretter fra Sør-øst Asia
- Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat
- Biff teriyaki – deilig mat fra Japan
- Biff teriyaki med nudler
- Brokkolini gomaae
- Hvit sjokoladeterrin
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelett
- Japansk ramensuppe med pankokylling
- Japansk sjokoladekake
- Kokostonkatsu – en spennende japansk rett
- Kushiyaki med nudelsalat
- Kylling karaage i wrap med chilimajones
- Kylling og bok choy i teriyakisaus
- Kylling teriyaki
- Laks med hjemmelaget teryiakisaus
- Laks teriyaki – kjapp og deilig mat fra Japan
- Laks teriyaki med deilige grønnsaker
- Marinert tunfisk med brokkolini gomaae
- Matchaterrin
- Okonomiyaki – japansk pannekake
- Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagd
- Sticky rice
- Svinenakkespyd med japansk ketsjup og papayasalat
- Teriyakipizza med biff
- Tunfisk på japansk vis
- Tunfisktataki