Kyllingfilet med bretagnesaus

Kyllingfilet med bretagnesaus er en fransk rett, og jeg kan love at sausen smaker kjempegodt. Om du bare har smakt bretagnesaus laget fra pulver i pose, kommer du til å bli overrasket over hvor mye bedre det smaker med hjemmelaget.

Kyllingen:

1 kyllingfilet ca 200 g per pers.

Salt og pepper

Brun kyllingfileten i smør, så den får fin farge på begge sider. Sett inn steketermometer på en ene fileten og la dem kose seg under lokk, på lav varme, til termometeret viser 68 grader. Du kan gjerne snu dem etter noen minutter.

Sausen:

1 liten rødløk, finhakket

1/2 paprika, finhakket

6 sherrytomater

3 dl fløte

3 ss crème fraîche

2 ts estragon

3 ts paprikapulver

2 ss kyllingfond

2 fedd hvitløk, finhakket

Fres løken i litt smør. Tilsett paprika og tomater og la det kose seg på svak varme i ca. 15 min.

Jevn blandingen med en stavmikser. Tilsett crème fraîche, fløte, estragon, paprikapulver, hvitløk, og fond. La det småkoke noen minutter, rør av og til og smak til med salt og pepper.

Kyllingfilet med bretagnesaus serveres med ris og grønnsaker etter eget ønske. Jeg har brukt aspargesbrokkoli. Den kan bare kokes opp i saltet vann og ligge i vannet et par minutter etter kjelen er tatt av plata, så er den klar til å spises.

 

Kyllingfilet med bretagnesaus
Kyllingfilet med bretagnesaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese