La bouille

La bouille er en grøt som brukes til frokost i deler av Afrika. Du kan legge bær på toppen etter eget ønske.

7 dl vann
1 dl grøtris
2 ss peanøttsmør
1/2 sitron, kun saften
Melk og sukker etter smak

Kok opp 6,5 dl av vannet med risen. Bland resten av vannet med peanøttsmør og rør til peanøttsmøret er nesten helt oppløst. Tilsett peanøttblandingen i den kokende risen og kok til ønsket tykkelse. Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn sitronsaft. Rør inn melk og sukker for å oppnå ønsket sødme og tykkelse. Server la bouille varm og gjerne med friske bær, som f.eks. blåbær.

La bouille
La bouille

 

Du finner flere frokosttips, både norske, tradisjonelle og fra andre deler av verden her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese