Lam shawarma

Lam shawarma er en variant av kebab og brukes mye i Midtøsten. Ordet shawarma kommer opprinnelig fra det tyrkiske ordet çevirme, som betyr roterende eller snurrende.

Jeg kjøper ferdige lefser i en asiatisk butikk, men om du ikke får tak i det, kan du enten lage dem selv, eller bruke pita.

Skall av 1 sitron

2 ts libanesisk 7 spice

2 ts malt allehånde

1 ts malt spisskummen

1/2 ts malt gurkemeie

4 ts tørket oregano

2 tomater i terninger

1 ts salt

2 egg, sammenpisket

1200 g lammedeig

Elt alt godt sammen og pakk det rundt grillspyd. Stek spydene på grill, i grillpanne eller på 200 grader i ovnen. Skvis over sitronsaften underveis. 

Tilbehør:

200 g gresk yoghurt

2 hvitløksfedd, finhakket

1 ts sumak

Salt og pepper

Rør alt godt sammen og sett kaldt til det skal brukes.

4-8 store lefser

1 liten salat, strimlet

Små pickles

Chilisaus

I mellomtiden blander du yoghurten med hvitløken og en klype salt. Fordel den over flatbrødene og topp med salat og sylteagurk. Fjern lammet forsiktig fra spydene og legg på salaten. Ringle over chilisausen og strø over sumacen. Rull sammen og server umiddelbart.

Hjemmelagde lefser:

750 g gresk yoghurt
750 g hvetemel
1 ts salt

Elt sammen yoghurt, salt og mesteparten av melet. Deigen skal være smidig, men ikke klebrig, så tilsett litt mer mel om det behøves. Del deigen i 8 jevnstore deler. Dryss mel på benken og kjevle dem ut, så tynt som mulig (helst 1-2 mm).
Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne og snu dem når de begynner å få brune flekker og stek ferdig på andre siden. Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese