Lettvint lakselunsj med tartarsaus

Lettvin lakselunsj med tartarsaus er en god lunsj- eller middagsrett. Du kan gjøre den enklere eller legge mer jobb i den, ved å kjøpe ferdige burgerbrød eller lage dem selv. Om du ikke vil lage tartarsaus, kan du bruke remulade, det er ikke like godt, men veldig lettvint om du har dårlig tid.

Tartarsaus:

1 pose majones

1 ss agurkmiks

3 ss kapers

1 ts engelsk sennep, eller dijon

Litt finhakket persille

Salt og pepper

Alle ingrediensene til tartarsausen røres sammen og smakes til med salt og pepper.

Grønnsakene:

1 pose ferdig råkostmiks

1 ss smør

2 ss olje

Varm smør og olje i en kjele. Tilsett grønnsakene og rør jevnlig, mens du damper dem, så de blir lune. Ikke damp dem for lenge, for de smaker best når de fortsatt har tyggemotstand.

Laksen:

Beregn 150-200 g laks per pers. Krydre den med salt og pepper og legg den i smurt form i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter. Om du bruker steketermometer, skal den tas ut på 60 grader, da er den klar og fortsatt saftig.

Du finner oppskrift på hjemmelagde og skikkelig gode burgerbrød HER.

Del over burgerbrødene, varm dem raskt, med kuttflatene ned, på grillen eller i tørr stekepanne og legg den nedre delen på en tallerken. Legg på laksen, deretter grønnsakene og risle over tartarsausen. Legg til slutt på den øvre delen av burgerbrødet. Kos deg med lakselunsj, mens den fortsatt er god og varm.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese