Mangochutney er deilig tilbehør til mange slags retter i Sør-Asia og er også adoptert til andre deler av verden, f.eks. Karibia,
Du får kjøpt ferdige chutneyer, men som med det meste annet, smaker den aller best hjemmelaget.
1 ss raps- eller solsikkeolje
2 fedd hvitløk finhakket
1/2 løk finhakket
2 ts revet fersk ingefær
100 g sukker
1,2 dl riseddik
1/2 ts spisskummen
1 ts sennepsfrø
1/2 ts røde chiliflak
1/2 ts kanel
3 store mango, skrelt og grovhakket
Fres hvitløk, løk og ingefær i oljen i en gryte, til løken er litt gjennomsiktig, det tar ca. 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene, rør godt og la det småkoke på lav varme, uten lokk i 1 time, rør av og til. Mos med en potetstapper, hvis du ønsker en finere konsistens. Serveres varm eller avkjølt.
![Mangochutney Mangochutney](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1100893.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.