Margaritaiskake

Margaritaiskake er inspirert av den klassiske meksikanske cocktailen Margarita. Den er alkoholfri og smaker lett syrlig og litt søtt.

Bunn:

225 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit eller Digestive)

100 g smør

Knus kjeksen i en morter eller i to plastposer utenpå hverandre ved hjelp av en kjevle. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Fordel blandingen i en middels kakeform, på et bakepapir og press det sammen til en fast såle. Sett formen kaldt.

Fyll:

2 vaniljestenger av god kvalitet (f.eks. Tahiti)

5 dl melk

3 dl fløte

6 eggeplommer

200 g sukker

1 dl margaritamix

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp melk og fløte med vaniljestengene, delt i to på langs, inkludert frø. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett melk og vaniljeblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring, til det tykner. Sil blandingen over i en bolle og avkjøl, før du rører inn margaritamixen og heller blandingen over bunnen. Sett margaritaiskaken i fryseren til neste dag.

Løsne iskaken fra formen, legg den over på et fat og la den stå i kjøleskapet i noen minutter, så den ikke er helt stivfrossen. Pynt med limeskiver, revet limeskall, mynteblader og pikekyss.

Margaritaiskake
Margaritaiskake

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese