Rislapper

400 g risgrøt eller kokt ris etter middagen

4 egg

5 ss sukker

0,5 ts kardemomme

1 dl hvetemel

1/4 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts bakepulver

Smør til steking

Om du har kokt ris etter middagen, kjøres denne til en jevn masse i en blender, eller med stavmikser.

Bland egg, sukker, kardemomme, hvetemel, vaniljeekstrakt og bakepulver i en bolle. Visp til du har en jevn masse. Tilsett risengrøt eller rismassen og rør jevnt. La røra stå og svelle i min. 15 min. Settes med spiseskje i varm stekepanne med smeltet smør og stekes brune på den ene siden, før de snus og stekes ferdige. Serveres med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese