Rislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godt også.
400 g risgrøt eller kokt ris etter middagen
4 egg
5 ss sukker
0,5 ts kardemomme
1 dl hvetemel
1/4 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts bakepulver
Smør til steking
Om du har kokt ris etter middagen, kjøres denne til en jevn masse i en blender, eller med stavmikser.
Bland egg, sukker, kardemomme, hvetemel, vaniljeekstrakt og bakepulver i en bolle. Visp til du har en jevn masse. Tilsett risengrøt eller rismassen og rør jevnt. La røra stå og svelle i min. 15 min. Settes med spiseskje i varm stekepanne med smeltet smør og stekes brune på den ene siden, før de snus og stekes ferdige. Serveres med rømme og syltetøy eller smør og brunost.
![Rislapper](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/7FC29212-46F4-4539-BA8B-1E8A2A2FE540.jpeg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og er her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.