Rislapper

Rislapper

Rislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godt også.

400 g risgrøt eller kokt ris etter middagen

4 egg

5 ss sukker

0,5 ts kardemomme

1 dl hvetemel

1/4 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts bakepulver

Smør til steking

Om du har kokt ris etter middagen, kjøres denne til en jevn masse i en blender, eller med stavmikser.

Bland egg, sukker, kardemomme, hvetemel, vaniljeekstrakt og bakepulver i en bolle. Visp til du har en jevn masse. Tilsett risengrøt eller rismassen og rør jevnt. La røra stå og svelle i min. 15 min. Settes med spiseskje i varm stekepanne med smeltet smør og stekes brune på den ene siden, før de snus og stekes ferdige. Serveres med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

Rislapper
Rislapper

Du finner flere velsmakende og spennende desserter fra fjern og er her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese