Mongolske lammestrimler

Mongolske lammestrimler

Mongolske lammestrimler har mye smak fra den deilige marinaden. Du får kjøpt black bean sauce i asiatiske butikker. Mongolske lammestrimler blir aller best, om de får marinere lenge, så et tips i en hektisk hverdag, er å legge den i marinade kvelden før, så blir det en middag i løpet av veldig kort tid neste dag.

800 g – 1 kg lammestrimler

4 ss soyasaus

4 ss svart bønnesaus

2 ss risvineddik

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ts finrevet fersk ingefær

1 ts kinesisk femkrydder

4 ss peanøttolje

6 vårløk, i  skiver på skrå

2,5 dl kjøttkraft, ev. vann og oksefond

1 ss sesamolje

Ev. maisenna

Ris eller nudler, kokt etter anvisning på pakken

Bland soyasaus, black bean sauce, risvineddik, hvitløk, ingefær og kinesisk femkrydder i en bolle og rør inn lammestrimlene. Dekk til og sett kaldt i min. 2 timer for å marinere dem.

Brun lammestrimlene i peanøttolje i en wok eller sautépanne på høy varme, helst litt om gangen. Legg kjøttet tilbake i pannen, tilsett kraft og sesamolje og la det koke i noen minutter, mens du koker ris eller nudler, etter anvisning på pakken.

Om sausen er før tynn, kan du tilsette litt maisennajevner. Tilsett vårløken i sausen når det er igjen ca. 2 min. av koketiden på tilbehøret og kok videre, så vårløken er så vidt mør.

Om du ønsker, kan du servere mongolske lammestrimler med litt friske urter, f.eks. koriander.

Mongolske lammestrimler
Mongolske lammestrimler

Du finner flere spennende og velsmakende oppskrifter fra Mongolia her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese